Screens

Bent u op zoek naar buitenzonwering dat er toch strak uit ziet? Dan zijn screens wellicht iets voor u. Screens zijn vlakhangende buitenzonwering die voor het raam worden geplaatst. Het is een perfecte oplossing voor ramen waarbij je niet veel ruimte hebt om rolluiken te plaatsen. Het glasvezeldoek van screens heeft een open geweven structuur waardoor doorkijk van binnen naar buiten wel mogelijk is, maar andersom niet. Daarnaast wordt het binnenvallende zonlicht tot wel 84% gefilterd. De screens zijn niet gevoelig voor wind of klimaat, dus u hoeft niet bang te zijn dat er iets met het doek gebeurt wanneer u niet thuis bent!

Oneindige mogelijkheden met screens

U kunt kiezen of u de screens automatisch wil bedienen of zelf op en neer wil halen. Door de isolerende werking wordt de warmte buiten gehouden en blijft het in de zomer dus heerlijk koel. Ideaal voor in een slaapkamer bijvoorbeeld, wanneer u geen dure rolluiken wilt laten installeren. Het zicht naar buiten blijft behouden en overdag zijn de screens inkijk werend. Wilt u het buitenaanzicht van uw woning wat opvrolijken? Dan kunt u bij screens van Luxaflex ook nog kiezen uit verschillende dessins.

Welke kies ik?

Wij leveren screens van de merken Pirisol en Luxaflex.

Pirisol

Het frame is uitgevoerd in geanodiseerd aluminium en kan in iedere gewenste RAL kleur geleverd worden.

Er is keuze uit diverse types:

 • Kap 80 mm:
  Deze kap is bedoeld voor gebruik bij een maximale hoogte van 2400 mm en minimaal 1000 mm. Geleiders worden enkel door middel van schroeven gemonteerd. Aan de zijschotten van de bovenbak zitten pootjes die in de geleider zullen vallen. Dit type kap is met zowel een afgeschuinde als ronde voorkap leverbaar.
 • Kap 95 mm
  Door het gebruik van een grotere kap, kan deze gebruikt worden voor grotere en bredere ramen met een breedte van 1000 mm t/m 3600 mm of hoogte van 1000 t/m 3400 mm. Tevens is de kap met zowel een afgeschuinde als ronde voorkap leverbaar. U kunt kiezen uit handbediening of elektrische bediening van de screens.
 • Kap 95 mm windvast
  Deze kap is een luxere uitvoering van de kap 95 mm. Het doek wordt in alle posities strak gehouden door koorden die door de geleiders lopen. Hierdoor worden de doeken op continue spannin gehouden en blijft de screen windvast.
 • Kap 95, 105, 125 mm ZIP
  Deze screens hebben aan de zijkant van het doek een rits. Hierdoor zijn er geen kieren tussen het doek en de geleiders en kan het ook als hor gebruikt worden. U kunt de ZIP-screen combineren met een verduisterend doek om uw slaapkamer donker te maken.De ZIP-screen kap 95 kunt u verkrijgen in zowel handbediening als elektrische bediening en met afgeronde of afgeschuinde voorkap.

  ZIP-screens 105 en 125 komen enkel met elektrische bediening (Somfy of Altron motor) en zijn leverbaar met een afgeschuinde voorkap. Bediening kan door middel van een opbouwschakelaar of afstandsbediening tegen meerprijs.

Luxaflex

De Luxaflex® Outdoor Collection Screens bevat doeken met verschillende mates van transparantie en heeft tevens ook een uitgebreid assortiment aan doeken met decoratieve opdruk. Zo heeft u bijvoorbeeld in de tuin reeds een decoratieve eye-catcher die ook nog eens erg functioneel is!

Alle screens zijn van aluminium en worden standaard geleverd in de kleuren RAL 9001, alu blank, RAL 9010 of RAL 7016. U kunt ook voor andere RAL kleuren uit de Premium Selectie kiezen of voor andere bewerkingen zoals fijnstructuur of hamerslag.

Bediening van de Luxaflex screens zijn elektrisch. U kunt er ook voor kiezen om uw zonwering screens op basis van de actuele weersomstandigheden te laten bedienen! Bij zon gaan de screens vanzelf uit en bij teveel wind trekken de screens weer in!

Luxaflex Screens komen in drie verschillende soorten:

 • Vertica Screen
  Dit is een professioneel zonfilter, met een slanke look en goede hardware.
 • Beaufort® en Beaufort® verduistering
  Deze ritssscreens zijn windbestending en lichtwerend. U kunt deze, net zoals de screens van Pirisol, combineren met een verduisterd doek zodat u er kamers mee kunt verduisteren. Ook kunt u de screen als hor laten fungeren.
 • Beaufort® Screen Expressions
  Deze screens zijn leverbaar met digitaal gedrukte dessins en andere trendy kleuren.

Benieuwd naar alle mogelijkheden van screens?

Neem contact met ons op of kom langs in de winkel in Enschede.

Klik hier!